Digitale ressurser

Klikk for stort bildeBiblioteket har laget en oversikt over noen digitale ressurser som kan være nyttige for elever og lærere i den digitale skolehverdagen.

Læremidler:

NDLA - Åpne digitale læremidler i alle fag i videregående opplæring for elever og lærere.

Smartbok - Gyldendals digitale lærebøker (åpen og gratis ut skoleåret 2019-2020).

Unibok - Aschehoug og Cappelen Damms digitale lærebøker (åpen og gratis ut skoleåret 2019-2020).

Brettboka - Alle de store norske lærebokforlagene, samt mange av de mindre, tilbyr i dag sine lærebøker gjennom BrettBoka (fri tilgang grunnet coronavirus).

Filmer og dokumentarer:

NRK-skole - NRK Skole er et digitalt klipparkiv som består av lydklipp og videoer fra NRKs radio- og fjernsynsarkiv, samt våre egne produksjoner. Innholdet er tilrettelagt for elever og lærere i grunnskole og videregående opplæring, og er knyttet opp mot kompetansemålene i Udirs læreplandatabase.

Elevkanalen (TV2-skole) - Elevkanalen er en læremiddelportal med både gratis og betalt innhold fra flere forlag, organisasjoner og mediehus. Alt innhold er knyttet opp mot kompetansemål i læreplanene fra Utdanningsdirektoratet og Kompetanse Norge. (TV2 tilbyr gratis undervisning digitalt så lenge skoler holdes stengt).

Faktaserier på NRK-TV - I NRK TV er det mange faktabaserte serier om historie, vitenskap og kultur. Her er en oversikt med muligheter for faglig påfyll og hjemmeundervisning.

Bøker, e-bøker og lydbøker:

BookBites - Tilgang på en mengder bøker fra store og små forlag. Logg inn med lånenummer som står på skolebeviset/ansattbeviset. Ta kontakt med biblioteket om du trenger hjelp.

Bokhylla.no/Nasjonalbiblioteket - Digitaliserte bøker, tidsskrifter, aviser som kan leses direkte på nett. Logg inn med Feide.

Verdensbiblioteket - Her finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge.

Biblioteket: På skolens hjemmeside kan du søke i bibliotekets base. Du kan søke på forfatter, tema, boktitler, filmtitler osv og se hva biblioteket har. Her kan du også få direkte tilgang til filmer og dokumentarer.

Bibliotekets kontaktinfo: Telefon 75653620. E-post bvs-bib@vgs.nfk.no.