Du er her:

Forberedelser til eksamen.

Klikk for stort bilde PC'en må være oppdatert og klargjort for eksamen. Får du problemer med noe kom innom IKT og få hjelp. Dette bør du gjøre i god tid før eksamensdagen, da det kan være svært travelt på IKT dagen før og under eksamen.

Oppdatering

Microsofts oppdateringer bør du kjøre så snart det kommer varsel om det og ikke utsett. Til slutt vil PCen kjøre oppdatering uansett og du vil ikke få mulighet til å utsette og det kan ta lang tid. I verste tilfelle kan det ta i underkant av en time, og det vil du ikke plages med under eksamen.


Programvare

Ordnett og Officepakken med word, excel osv må fungere skikkelig. Du må ha tilgang til internett for oppdateringer og som regel også for feilretting og det kan bli vanskelig på selve eksamensdagen. Er det noe som blir problematisk så be om hjelp noen dager før eksamen.

Ordnett må installeres på nytt hvert år. Du finner installeringspakken på It's Learning, og her er ei grei oppskrift (DOCX, 406 kB)  på hvordan du gjør det.

Officepakken fungerer kun når du er logget på med feide, det vil si med brukernavn@vgs.nfk.no og feidepassordet. Du kan sjekke det må å klikke på navnet ditt øverst til høyre når du er i et dokument i word for eksempel. Hvis du er logget på din private office kan du også her bytte konto.

Oversettelsesprogram må være slettet og fjernet fra PC'en. Dette er svært viktig og du kan få hjelp av IKT om du trenger det.


Tilgjengelige nettsider

I Nordland fylke er disse nettsidene tilgjengelige under selve eksamen.


 

Fant du det du lette etter?