Fravær og smittevern

Klikk for stort bildeVi ønsker å minne på de tre grunnpilarene i smitteveilederen som vi følger:

1. Ingen syke skal møte på skolen
  2. God hygiene og forsterket renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak

Er du usikker på om du skal holde deg hjemme?

Les her.

Hvordan melde fravær?

Elev melder selv om fravær på iSkole, Transponder eller SMS til kontaktlærer.

For elever under 18 år som er hjemme på grunn av sykdom, skal foreldre/foresatte bekrefte sykdom ved å sende en signert epost eller, bilde av en signert melding på sms til kontaktlærer. Elever som er over 18 år melder sykefraværet selv.

Elever slipper å gå til fastlegen for å få dokumentert fravær, uansett årsak. Dette gjelder alt fravær av helsegrunner (psykisk sykdom, beinbrudd...). Det gjelder også enkelttimer til kiropraktor, psykolog eller lignende.

Fravær av helsegrunner som er dokumentert av foresatte for elever under 18 år og egendokumentasjon for over 18 år, føres ikke på vitnemål eller kompetansebevis for skoleåret 2020/21. Slikt fravær unntas også for fraværsgrensen. Les mer om dette på udir.no.

Kontaktreduserende tiltak:

Alle skal benytte håndsprit/håndvask ved inngang og utgang ved skolen.

Elevene skal benytte følgende innganger ved oppstart av skoledagen:

• STvg3, STvg2 og EL1A benytter inngang ved vestibylen.
  • HOvg1/vg2 og RMvg1/vg2 og STvg1 benytter hovedinngang.
  • IM/SS benytter inngang ved vestibylen.
  • TP1A/TP2A benytter på Salhus inngang i nord.
  • TP1B benytter inngang i sør.
  • Ved undervisning ved hovedskolen benytter TIP-elevene hovedinngang.

Alle skal holde en meter avstand utenfor klasserommene.

Ansatte ved skolen har inspeksjon ved morgenen og i lunsjpausen for å påse at smittevernreglene blir fulgt.