Glimrende resultater i Kjemi- og Biologi-OL

Klikk for stort bildeGjøran EngenVi gratulerer våre elever Ingebjørg Neraas, Alexander Valsjø og Anastasia Dubasova med kvalifisering fra årets første runde i Kjemi- og Biologi-olympiaden 2019!

Vi har glimrende resultater i år. I Kjemi-OL var det 1121 deltakere fra 113 skoler, av dem gikk 170 elever videre til runde 2 der gjennomsnittet av 100 mulige poeng var på 42 poeng. Våre elever oppnådde høyere resultater. Anastasia fikk 60 poeng, Ingeborg 66 poeng og Alexander 63 poeng. Disse resultatene krever mye innsats i tillegg til arbeid i fagtimer.

Høy arbeidsmoral, selvdisiplin, engasjement og ikke minst interesse for realfag er grunnlag for suksessen. Vi håper at flere elever blir inspirert av disse tre enestående elevene, nemlig de som nå studerer Kjemi 1 og Biologi 1 i år.

Når det gjelder Biologi-OL er resultatene enda mer oppløftende. På nasjonalt nivå er gjennomsnittet 13/25 poeng, men Ingebjørg oppnådde 21/25 poeng som tyder på at Norge får snart ny Nobelpris som May-Britt Moser i 2014 J.

Vi gleder oss sammen med Alexander, Anastasia og Ingebjørg og ønsker dem lykke til med studier i fremtiden.

Tekst: Lilia Shubina