Koret Noisy på TV!

Koret Noisy høsten 2018 - Klikk for stort bilde Samme dag som koret til Helse og oppvekst opptrådte for utdanningssjefen i Nordland fylke Nina Høiskar, var det et lengre innslag om koret på NRK TV distriktsnyheter Nordland.Det er mye god helse i det å synge i kor og for dem som får oppleve musikken. Nå gjøres det et godt arbeid for å implementere korsang fast inn i timeplanen til både Helsefagarbeider og Barn og ungdom i tillegg til førsteklassen på Helse og oppvekst ved Brønnøysund videregående skole.

Koret synger for Nina Høiskar - Klikk for stort bilde Koret Noisy startet med et pilotprosjekt i 2014/2015. Deretter søkte de om et 3-årig prosjekt og ble blant annet sponset stort av Sparebankstiftelsen Sparebanken 1 Nord-Norge. Elevene høster nyttig og god erfaring hvordan musikk påvirker på ulike måter. Audun Myskja, lege og nevrologisk musikkterapeut, sier: -det treffer et punkt i hjernen som ellers er vanskelig å nå.

Elevene får en egen opplevelse av hvordan det å synge påvirker en sjøl og helsen. Det gir en selverkjennelse og mestringsfølelse at det en øver og øver på blir så bra. Og så er det så positivt og godt for klassene og skolemiljøet. 1. og 2. klassene på Helse og oppvekst blir sammensveiset og miljøet er innkluderende.

Noisy høsten 2018 - Klikk for stort bilde Om våren har de turne ute i distriktene. Da ser de hvilken glede musikk har på pasienter i eldreomsorgen og barn i barnehage og SFO. Responsen og gleden er herlig og kjenne på. I fjor bø en elev opp ei trivelig eldre dame til dans mens koret sang og gjett om det ble godt mottatt. De har også opplevd økt søking til linjene etter å ha vært på turne og vist frem hva de jobber med og får til.

Ved  å forankre læreplanmål i korarbeidet vil nå korsang bli en del av timeplanen til elevene. Hvert år har de skrevet rapport som er sendt til sponsorer og samarbeidspartnere rundt om i kommunene. Om du har lyst å lese mer om koret Noisy kan du blant annet lese fjorårets rapport fra 2017/2018 (DOCX, 440 kB).

Adjunkt m/tilleggsut