Med musikk på timeplanen

Klikk for stort bildeDen 29.oktober har NRK1 direktesending i fra skolen. Temaet er musikkbasert miljøbehandling og det kan brukes som forebyggende medisin og terapi. Det er nettopp det våre elever på helse- og oppvekst lærer om.

Skolekoret Noisy består av 1. og 2. klassingene ved Helse- og oppvekst som i alt er fem klasser. Ved  å forankre læreplanmål i korarbeidet er korsang en del av timeplanen til elevene.

Koret samarbeider med distriktsmusikerne ved kulturskolen i Brønnøy, og Ragnhild Skille fra Norsk kulturskoleråd er instruktør. I år består koret av nærmere 70 elever fra Helse- og oppvekst.

Målet med prosjektet har vært å lære elevene å bruke sang og musikk i sin hverdag og sitt fremtidige yrke. Både som et kunstnerisk og sosialt uttrykksmiddel og for å skape trivsel blant barn, unge og eldre. Vi har også vist elevene at sang og musikk kan brukes som et verktøy for å oppnå kontakt og kommunikasjon mellom og med både barn, ungdom, eldre og særlig demente.

Elevene har deltatt på øvingssamlinger med korinstruktør og distriktsmusikere. Elevene får verdifull erfaring med prosjektarbeid og trening i fremføring foran forsamlinger. De opptrer for barnehager, SFO, elever på småskolen og for eldre. Dette er også et flott bidrag til lokalsamfunnet.

Her kan dere se sendingen.​​​​​​​

Følg skolekoret Noisy på Facebook her.
For mer informasjon om Kor Noisy, ta kontakt med skolen.