Du er her:

Siv Anne Brandmo og renholderne på Brønnøysund videregående skole fikk fylkeskommunens arbeidsmiljøpris

Klikk for stort bildeKnut Petter Torgersen og Siv Anne Brandmo Jon Rune Enge -Gratulerer så mye med velfortjent pris! Menneskene er den viktigste kapitalen vi har og nettopp derfor skal vi ta vare på hverandre og sørge for at hver enkelt har det bra i sitt arbeidsmiljø. Her har dere gjort en kjempejobb og gått foran som et godt eksempel sa fylkesråd Knut Petter Torgersen (Ap) da han overrakte prisen.

Det er tiende gang at Nordland fylkeskommunes arbeidsmiljø pris deles ut.

-Jeg er veldig glad for å kunne dele ut denne prisen også i år. Den er like aktuell i dag som den gangen den ble opprettet for ti år siden. Vi i fylkeskommunen skal bry oss om hverandre, gjøre hverandre gode, slik at vi sammen kan yte vårt beste for nordlandssamfunnet sier Torgersen.

Prisen er på 20.000 kroner som er et bidrag til ytterligere arbeidsmiljørettede tiltak eller aktiviteter.

 

I begrunnelsen for forslaget står følgende:

Vi vil gjerne anbefale Siv Anne Brandmo til arbeidsmiljøprisen. Hun er leder med personalansvar for Renholdsavdelingen på Brønnøysund vgs. Siv Anne har vist godt lederskap og styrket arbeidsmiljøet på sin avdeling etter at hun overtok denne stillingen for noen år siden. Hun har lyktes i en slik grad at renholderne blir regnet som et ekstra pluss for arbeidsmiljøet fot mange av oss som jobber her. De er synlige og trivelige humørspredere i skolehverdagen. Siv Anne er særdeles god til å ivareta oppgaver for BVS og tar hensyn til hele organisasjonen. Ved behov som skolen har hatt, som ikke er renhold sitt naturlige ansvarsområde, har Siv Anne sammen med sine ansatte vist god endringskapasitet og endringsvilje. Siv Anne har vært en drivkraft for godt miljø både for gruppen av renholdere og for skolen.

I tillegg vil vi framheve at Siv Anne er en svært positiv og proaktiv person som gjerne ordner opp når det trengs og samarbeider med det pedagogiske personalet. Hun har også et særdeles godt og smittende humør.

Konkrete tiltak som Siv Anne har satt i verk:

  • Trening for renholdere og noen flere ansatte med behov for å bevege seg i arbeidshverdagen
  • Trivselstiltak som skaper fellesskap i Renholdsavdelingen
  • Tiltak som synliggjør Renholdsavdelingen i fellesskapet med skolen
  • Har gjort organisatoriske endringer slik at renholderne nå jobber i team, noe som gjør renholderne mindre sårbare for belastningsskader (de kan fordele arbeidet ut fra den enkelte klarer best)
  • Har fått ned sykefraværet ned og har nå et sykefravær som er lavt sammenlignet med renhold som yrkesgruppe generelt
Fant du det du lette etter?