Skolestart 2020/2021

Ved BVS skal alle oppleve trivsel, mestring og utvikling i fag og felleskapet. - Klikk for stort bildeFørste skoledag er mandag 17.august. Velkommen til et nytt skoleår!

Oppmøte:

• VG1-elever møter kl 8:30
    Møt opp ved hovedinngangen. Elever ved TIP møter opp på Salhus.

• VG2-elever møter kl 9:30
    Møt opp ved hovedinngangen. Studiespesialisering møter utenfor byggfagshallen. Elever på industriteknologi møter opp på Salhus.

• VG3-elever møter kl 10:00
    Møt opp ved hovedinngangen.

Du vil bli møtt av kontaktlærer eller en annen representant fra skolen ved inngangsdøren, og fulgt til klasserommet.

Velkomstbrev:

Låne lærebøker og PC-avtale:
Alle vg1-elever må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler. Avtalen må være signert før du får utdelt pc og lærebøker. For elever under 18 år må foresatt signere.

Feidepassord:
Det brukernavnet som du får på en SMS fra fylket, din Feide ID, sammen med feidepassordet som du selv lager i passordportalen, brukes gjennom hele skolegangen alle årene du går på skolen. Derfor er det veldig viktig du tar vare på det.

Dysleksi:
Har du dysleksi eller andre lesevansker og bruker program som Lingdys eller andre, er det veldig fint om skolen får tilgang til lisensen din før skolestart. Informasjon om tilrettelegging på prøver og hvem du kan kontakte (PDF, 12 kB) vil du også få i løpet av de første dagene på skolen.

Stipend og lån:
Du kan søke stipend og lån hos Lånekassen så snart du har takket ja til skoleplassen.

Hybel:
Skolen har dessverre ikke hybelformidling, men du kan følge med på boligleiegrupper på Facebook og i Brønnøysunds avis eller sette inn din egen annonse i avisa. Har du ikke fått hybel ved skolestart kan du kontakte Miljøtjenesten ved skolen på telefon 970 24 626.

Skoleskyss:
Hvis du trenger å ta buss eller båt på vei til skolen må du søke om skoleskyss hvert år. Du bruker samme kort gjennom hele skolegangen, så ta godt vare på det. Hvis du har hatt skoleskyss på ungdomsskolen kan du bruke det samme kortet. Mer info om skoleskyss finner du her.

Skolebevis:
Skolen har digitalt skolebevis på mobil gjennom app'en PocketID. Det digitale beviset fungerer både som skolebevis og lånekort på biblioteket. VG1-elevene vil bli fotografert i løpet av de første skoledagene.

Foresatte:
Vi anbefaler foresatte å følge med på elevens fravær, prøvetidspunkt og merknader på fag og karakterer gjennom det skoleadministrative systemet, Iskole. Dere som er nye som foresatte i Nordland fylkeskommune, vil få tilsendt passord på mail etter at elevskjema er levert.

Covid 19:
Vi gjør oppmerksom på at ingen som er syke skal møte på skolen. Hvis du har vært utenlands i ferien, må du sjekke om du har karantene. Er du i tvil om du kan møte på skolen, ta kontakt kommunelegen.

Det er slik at skolene er for tiden i såkalt gul sone etter trafikklysmodellen. Det betyr at hele klasser kan være samlet og at alle elever skal få et fulltidstilbud på skolen med ordinære skoledager. Vi har en rekke tiltak for å redusere kontakt og holde avstand mellom ansatte og elever, samt tiltak på egen hygiene og renhold. Elevene vil bli informert om tiltakene ved skolestart.

Les skolens tiltaksplan her (PDF, 198 kB)
Info om korona fra Utdanningsdirektoretet

Vi gleder oss til å treffe dere. Velkommen til Brønnøysund videregående skole!