Tre førsteplasser og gullbillett til NM i Ungt Entreprenørskap!

Klikk for stort bildeFire ungdomsbedrifter med 23 elever deltok på fylkesmessa til Ungt Entreprenørskap Nordland i Glasshuset i Bodø 11.-12. mars. Over 70 forskjellige bedrifter konkurrerte i flere kategorier. Ny-deli UB fra vg2 Restaurant- og matfag gjorde et solid innhogg på premiebordet og imponerte dommerne så stort at de fikk gullbillett til NM på Lillestrøm 25.-26. april.

Ny-deli UB fikk 1. plass for Beste yrkesfaglige bedrift, Gastronomiprisen og Beste logo laget av Brian Utvik. Han går på IKT servicefag vg2 og har laget logoen etter ide fra Ny-deli. Brian nærmest utklasset over 60 påmeldte i denne kategorien og det var imponerende dommerkommentarer for hvorfor valget falt på akkurat deres logo.

Multimat UB med elever fra 1. klasse Restaurant- og matfag fikk også en 1. plass. Det var for Beste daglig leder som er Franz M. A. Rolfsvaag. Premien er en spennende dag hvor han får følge en toppleder i sitt arbeid.

IKT servicefag vg2 hadde to ungdomsbedrifter påmeldt. Lunch away UB lager en mobilvennlig nettside for kantina og Brønnøy LAN UB lager LAN-party. Neste store LAN blir i april.

Dagene på fylkesmessa ga mange flotte opplevelser og gode kontakter. Banketten på mandagskvelden var fylt med rivende godt foredrag av Samuel Massie, fin musikk og deilig mat. Både elever og lærere har hatt det spennende og interessant.

Mediedekningen av ungdomsbedriftene har vært stor. Flere har blitt intervjuet av NRK, både radio og TV, samt god omtale i Brønnøysunds avis.