1T og 1P på Studiespesialiserende.

Kuleramme - Klikk for stort bildeKuleramme Snart skal du velge hvilket matematikkurs du ønsker å følge på VG1. Valget ditt på VG1, kommer også å påvirke dine valgmulighetene på VG2 og VG3.

Vi ønsker derfor å informere deg om dette, slik at du får tid til å tenke igjennom og snakke med dine foresatte om det kommende valget. Før valget, kommer du også til å få mer informasjon og veiledning fra oss på skolen.

STUDIESPESIALISERENDE

På VG1 kan du velge mellom 1P og 1T der P står for praktisk matematikk og T for teoretisk matematikk.

Forskjellen mellom 1P og 1T, er at T-matten er et mer krevende fag (som regel går vi gjennom nytt stoff hver time) og undervisningen går mye fortere frem enn hva gjelder P-matten.

Hvis du velger 1P på VG1, kan du fortsette med 2P på VG2. Hvis du velger 1T på VG1, kan du fortsette med R1 på VG2.

På VG2 tilbyr vi 2P, R1 og matematikk X. P står for praktisk matematikk og R står for realfagligmatematikk.
2P velges hovedsakelig av elever som ikke ønsker å fortsette med matematikk på VG3. R-matten er tenkt for de som planlegger å fortsette med studier innenfor tekniske fag eller realfag. Hvis du velger R1 på VG2, kan du fortsette med R2 på VG3.

På VG3 tilbyr vi R2.