Skolestart 2017/2018

Blyant og blokk - Klikk for stort bildeBlyant og blokk Crestock.com Velkommen til et nytt skoleår og gratulerer til alle elever som har fått plass ved skolen.

Vi håper du vil trives og vi vil gjøre alt vi kan for at du skal få et godt og lærerikt år. Ta godt vare på muligheten du nå får for å lykkes med utdanningen din.

Første skoledag er mandag 21. august.

Vg1 elever møter i skolens kantine kl 8.30.

Vg2 elever møter i skolens kantine kl 10.00

Vg3 elever møter i skolens kantine kl 11.30. Dette gjelder også dere som skal starte påbygging til generell studiekompetanse.

Her er brev fra rektor til:

Vg1-elever(17) (DOC, 86 kB)

Vg2-elever(17) (DOC, 87 kB)

Vg3-elever(17) (DOC, 82 kB)

Stipend/ lån:

Det lønner seg å være raskt ute med å sende inn søknad om lån og stipend når du har fått skoleplass. Søknaden kan du fylle ut når du har takket ja til skoleplassen. Informasjon om lån og stipend finner du på sidene til Lånekassen.

Hybel:

Skolen driver dessverre ikke med hybelformidling, men du kan følge med på skolens Facebookside og i Brønnøysunds avis eller sette inn din egen annonse i  avisa.

Dersom du ikke har fått hybel ved skolestart kan du kontakte Miljøtjenesten ved vår skole, tlf: 750 11 521.

Her finner du oss:

Skolens adresse er skolegata 12  og ligger mellom Brønnøysund barne- og ungdomsskole og Samfunnshuset.

For deg som skal begynne på Vg1 eller Vg2 Teknikk og industriell produksjon, vil det meste av den praktiske undervisningen foregå på vår avdeling på Salhus, som ligger noen kilometer fra hovedskolen. Dette kan være greit å vite dersom du trenger hybel dette skoleåret.

Skoleskyss:

For å få busskort må du hvert år søke om det. Avstanden må være over 4 km mellom hjem og skole. Nytt av året er at søknaden er elektronisk.  Info og søknadsskjema finner du her.

Alle må ta vare på busskortene sine slik at de blir oppdatert, dette gjelder også busskort fra ungdomsskolen.

Skolebevis:

Alle elevene skal ha skolebevis. Dette brukes som lånekort på biblioteket og som studentbevis når en er ute og reiser. Alle nye elever vil derfor bli fotografert i løpet av de to første skoledagene.

Utlån av læremidler og PC:

Du vil få utlevert lærebøker og PC den første skoleuka etter at avtale om leie er signert. Er du under 18 år må en foresatt signere.

Vg1-elevene skal signere digital avtale.

Hvis du får problemer med å signere digitalt, kan avtalen leveres ferdig underskrevet i papirformat.

Vg2- og Vg3-elever har allerede levert avtaler. Er du ny elev i denne gruppen og kommer fra et annet fylke, må du levere avtale i papirformat.

Her kan du lese mer om PC ordningen.

Elektronisk varsel:

Hvis en elev i løpet av skoleåret står i fare for å få ikke vurdert i et fag eller nedsatt orden, vil det bli sendt ut et varsel i forkant. En vil få melding via e-post om at en kan finne et slikt varsel på iSkole som er et administrasjonssystem skolene i Nordland fylke bruker. Les mer om elektronisk varsel i dette brevet. (PDF, 49 kB) og ta med skjemaet (PDF, 54 kB) ferdig utfylt første skoledag.

Skoleruta for 2017/2018 finner du på forsiden.

Til deg som ikke har fått tilbud om skoleplass:

Hvis du ikke har søkt om skoleplass, eller ikke har kommet inn på noe skole til høsten, kan det fremdeles være en liten mulighet. Vi fyller opp klassene med restplasser etter at Fylkeskommunen er ferdige med 2. gangs inntaket.

Dersom du ønsker plass på Brønnøysund videregående skole kan du ta kontakt med oss for å søke inn på 3. inntaket på mail: post.bvs@nfk.no eller ringe på telefon: 750 11 500.