INNSØKING TIL VIDEREGÅENDE SKOLE

Elevene som søkte i fjor vil IKKE få nye pinkoder i år.

De må bruke det personlige passordet de laget seg i fjor for å søke i år.

Mange har nok glemt og forlagt dette, men det er en enkel måte å få dette tilsendt på nytt på SMS ved å bruke funksjonen for glemt passord på Vigo.no.

Hvis dette IKKE  virker skyldes dette nok at de har endret telefonnummer eller epost fra i fjor. De bør da kontakte MinID  og eventuelt bestille nye koder.

De fleste av førsteårssøkerne vil få tilsendt pinkoder i posten. Noen vil ikke få det da de allerede har pinkoder fordi de har brukt MinID i andre sammenhenger. (F.eks. har levert selvangivelse).

Hvis noen søkere enda ikke har fått pinkoder den 10 januar og heller ikke har brukt MinID før, bør de kontakte MinID og eventuelt da bestille nye koder.

Klikk her så ser du hvordan du går fram for å bestille nye koder, samt hvordan du søker på vigo.

Alle voksne søkere har pinkoder fra før grunnet levering av selvangivelse. De bruker da eget passord eller eventuelt pinkodene fra pinkodebrevet.

VIKTIG:
Etter innlogging på søknaden med MinID bør søkerne endre epost og telefonnummer hvis disse er feil. Dette kan søkeren gjøre hele året, også etter at søknaden er stengt for endringer 1 mars. Dette er viktig i forbindelse med svar i Juli.

Hvis elevene bestiller nye passord vil disse alltid bli sendt til folkeregistrert adresse og ikke eventuelle hybeladresser eller lignende. Alle elevene bør ha PASSORD i orden til utgangen av Januar måned.

Alle med norsk personnummer kan benytte MinID. Eventuelle minoritetsspråklige søkere uten norsk personnummer må benytte papirsøknad. Denne finner dere på vilbli.no Vi vil i utgangspunktet ikke akseptere papirsøknader fra andre grupper. Hvis det er andre dere mener må bruke papirsøknad ber vi om at dere kontakter oss først.

Telefonnummeret til MinID for hjelp er 800 30 300 Vi anbefaler at eleven alltid ringer dem før de bestiller nye koder.

Søknadsweben i Nordland er åpen fra den 10 januar for søking.