Velkommen til skolebiblioteket!

Onsdag-torsdag kl 8.00-15.30
Fredag kl 8.00-15.00

Lånekort:
Ved skolestart fotograferes alle nye vg1-elever. Bildet brukes til skolebevis og lånekort på mobilen. En laster ned en app og logger seg på og så har man både skolebevis og lånekort på mobilen. For mer informasjon sjekk denne artikkelen.

Lånetider:
Vanlig lånetid på lydbøker og bøker er 4 uker. Du kan fornye lånet om du ønsker å låne lengre.

E-bøker kan du låne i 3 uker

Filmer er det 3 dager på og blad/ tidsskrifter er det 7 dager på.

PC, ladere, overganger, ordbøker og skolebøker er på dagslån.

Gratis læremidler:
Alle elevene ved skolen får låne det de trenger av læremidler på biblioteket.
I forkant må du signere en avtale om du er 1. års-elev og også skal leie PC. Hvis du kun skal låne lærebøker og ikke har skrevet under avtale for lån på læremidler tidligere, kan du fylle ut et låneskjema.
Du skriver under på at du er ansvarlig for alt du låner.

Låneregler:
Skolebibliotekene i Nordland fylke har felles låneregler.

Hva vi har:
I biblioteket har vi samlet bøker, blader, filmer og andre ting som du kan ha bruk for i skolefagene. Her kan du finne fra det helt enkle om et emne til det mer avanserte. Hvis det er noe du savner, kan vi låne det fra et annet bibliotek.
Vi har en god del tegneserier, tykke og tynne romaner som handler om veldig mye forskjellig, ulike sportsbøker, forskjellige hobbybøker og mye, mye annet.
Det meste er samlet i basen, det er bare å søke.

Stille lesesal:
Ligger rett over gangen for personalrommet. Stille lesesal er åpent også når biblioteket er stengt.

Servicesentral:
I dette rommet finner du PC, skriver, skanner, kopimaskin og lamineringsmaskin. Her har vi også satt frem praktiske hjelpemidler som stiftemaskin, hullmaskin, tape mm.

Studierom:
Inne i biblioteket finner du to studierom med plass til 6-8 personer. Rommene kan reserveres av elevene til gruppearbeid, øving på fremlegg osv. Rommene har interaktive tavler (E-beam). Det henger et skjema du kan skrive deg på utenfor hvert rom.