Generelle digitale læringsressurser og digitale læremidler

Unibøker fra Aschehoug og CappelenDamm finner dere på Unibok.no (logg på med Feide). Unibok er digitale bøker, noen med lyd, og kan brukes gratis ut oktober. Unibok har flere titler som brukes ved skolen: Delta!, Vamos 1, Tracks, Fokus samfunnsfag, Gymnos, Naturfag for yrkesfag. Se video om hvordan du kommer i gang og bruk av Unibok her.

NB: bruk Google Chrome (nettleser) på Unibøkene. Du finner Unibøkene også på Lokus.no

Fagbokforlaget har utviklet D-bøker, for eksempel norskboka Signatur. Elever og lærere som ønsker tilgang tar kontakt med biblioteket. Se andre D-bøker her.  Her finner du Lærerressurs

Lokus.no  Lokus er Aschehougs portal for digitale læremidler. "Læremidlene på Lokus inneholder interaktive oppgaver og andre læringsressurser for elever, samt undervisningsopplegg og tips for lærere. Noen av ressursene er gratis og andre må skolen kjøpe lisens for å benytte seg av. Produkter merket med “Lisensfritt” kan benyttes kostnadsfritt hele året, og her får du tilgang ved å klikke på bruk-knappen på produktsiden. Vi har også noen produkter som er merket "Gratis ved innlogging", og disse finnes på "Min Side" når man har logget inn". Logg på med Feide.

Smartbok.no  "Smartbøker er digitale utgaver av Gyldendals lærebøker. De er tilført funksjoner og innhold som er nyttig og verdifull for både eleven, læreren og skolen". Smartbok har flere titler som brukes ved skolen: Perspektiver, Contact, BA-serien, TIP m.fl. Bli bedre kjent med Smartbok her.

NDLA, Nasjonal Digital Læringsarena: artikler med lydfiler ("lytt til tekst" øverst i høyre hjørne).

Flere av forlagene har nettressurser med lydfiler elevene fritt kan ta i bruk. For eksempel CappelenDamm, et eksempel er Bios

Publisert av Åse Møller. Sist endret 16.09.2016 10:43