Restaurant og matfag

Klikk for stort bilde UE Nordland Er du interessert i å lage mat? Liker du å eksprimentere på kjøkkenet med lokale råvarer? Da er restaurant- og matfag kanskje noe for deg.

Du som søker deg hit får være elev i et godt og kreativt miljø. Du får være med å drive en skolerestaurant med høy kvalitet, utvikle egne produkter og være med på å utvikle egen bedrift. I tillegg til kyndig opplæring på skolens kjøkken deltar du på faktiske oppdrag som blant annet Helgelandsbufféen. Elevene har hvert år ungdomsbedrifter som har vunnet mange jeve priser. Vi har gjennom skoleåret flere turer for å bli inspirert og for å delta på messer.

På restaurant- og matfag lærer du om:Klikk for stort bildeElevene på RM har vunnet mange priser opp i gjennom årene.

• kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner og lokale råvarer
  • om helsefremmende livsstil og hygiene
  • å skape en matopplevelse

Veien videre

Ved Brønnøysund videregående skole har du muligheten til å fortsette videre på vg2 Kokk og servitør.

Elevene som går hos oss får en god kvalitet i opplæringen som næringslivet etterspør. Alle som ønsker det får lærlingeplass etter to-årig løp hos oss.

Du kan lese mer om valgmulighetene på vilbli.no og på restaurantogmatfag.no

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Linda Krokstrand