Kokk og servitørfag Vg2

Klikk for stort bilde UE Nordland
Som kokk eller servitør venter en hel verden av muligheter på deg. Reiselivsnæringen er verdens største industri og den næringen hvor det skapes flest arbeidsplasser. Hotell- og restaurantbransjen vil i årene fremover ha et stort behov for fagarbeidere.

Kokkfaget gir deg store muligheter når det gjelder valg av arbeidssted, arbeidsmiljø og arbeidstid. Uansett om du ønsker deg jobb i lokalmiljøet eller du vil ut i verden, gir kokkutdanningen deg muligheter som kun begrenses av din egen fantasi. Med fagbrev innen kokkefaget kan du begynne å planlegge en spennende framtid.

Som kokk er arbeidsoppgavene dine knyttet til matlaging og anretning av mat, anvendelse av råvarer, komponere menyer og prisberegning. Utvikling av nye produkter, retter og oppskrifter er også relevante arbeidsoppgaver.

Som servitør skal du sørge for at hver enkelt gjest er fornøyd og får den servicen han eller hun forventer.

Servitøren skal gjennom sin holdning og adferd skape interesse for bransjens produkter gjennom å framheve det estetiske, og skape den "gode opplevelsen" for gjesten.


Du kan lese mer om valgmulighetene på vilbli.no

Her kan du se næremere på Læreplaner for fagområdet