Teknologi- og industrifag

Klikk for stort bilde

Ønsker du å arbeide med teknikk og mekanikk? Er du interessert i maskiner og kjøretøy? Da kan teknikk og industriell produksjon være noe for deg.

Programområdet teknologi og industrifag er basis for mange yrker med arbeidsplasser i store og små industribedrifter, på skip, i installasjoner for olje og gass, i store og små verksteder og på alle typer kjøretøy og anleggsmaskiner.

TIP vg1 danner grunnlaget for 25 forskjellige vg2 løp og hele 20 forskjellige svennebrev og 64 forskjellige fagbrev.

På timeplanen er det tre ulike programfag:

Produksjon og tjenester:

Faget inneholder planlegging, produksjon og kvalitetssikring av en arbeidsoppgave. Du lærer om arbeid med maskiner, materialer og produksjonsutstyr. Tekniske ferdigheter, nøyaktighet, selvstendighet, samarbeidsevne og kommunikasjon inngår i produksjonsarbeid. 

Konstruksjons- og styringsteknikk:

Her læres metoder og teknikker for måling, regulering, montering, demontering og vedlikehold av maskiner og utstyr. Bruk av verktøy, utstyr og måleinstrumenter er sentralt. Systemforståelse, tverrfaglighet, kommunikasjon og samarbeid inngår i faget.

Produktivitet og kvalitetsstyring:

Bruk av tegninger, skjemaer, prosedyrer, standarder og digitale verktøy som grunnlag for produksjon og tekniske tjenester. Kvalitetssikring er sentralt i programfaget og inngår i alt fra planlegging, utføring og vurdering til dokumentasjon av en arbeidsoppgave.

Yrkesfaglig fordypning: Dette faget organiseres ofte med praksis i bedrift.

I tillegg har du fellesfag.

Tip ved Brønnøysund vgs holder til i egne lokaler på Salhus. På tirsdager etter skoletid er det åpent verksted. Da kan elevene jobbe med egne prosjekter eller skolearbeid. 

Ved Brønnøysund vidergeående skole tilbyr vi TIP vg1 og Industriteknologi vg2.

Du kan lese mer om valgmulighetene på vilbli.no

Læreplaner for fagområdet viser nærmere fagenes utforming.

 

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Arnstein Brekk
E-post: arnbre@vgs.nfk.no
Telefon: 91308543

 

Søk her