Elektrofag vg1

Klikk for stort bildeEn fagutdannelse innen elektrofag gir deg jobbmuligheter i hele verden innen et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer.

Brønnøysund videregående tilbyr Vg1 Elektro, der du får du en innføring i elektroniske kretser og nettverk, samt energi- og styresystemer. Mye av undervisningen foregår i verkstedene. Du får innføring i sikkerhet på arbeidsplassen og hvordan jobbe ansvarlig og selvstendig. Du er ute på bedriftsbesøk  og jobber på tverrfaglige prosjekter med fellesfag. 

Hos oss lærer du om:

  • installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer
  • montering, kobling og programmering av elektriske og elektroniske systemer og anlegg
  • reparasjon av elektrisk utstyr
  • om utvikling av nye elektroniske produkter
  • konfigurering og programmering av utstyr og komponenter
  • sikkerhet og dokumentasjon

 

Veien videre

Etter Vg2 er du kvalifisert til å starte som lærling innenfor 9 forskjellige lærlingeløp. 

Noen retninger på elektrofag gjennomføres med to år i skole + to til 2,5 års læretid i bedrift med lønn som lærling. Dette gir deg fagbrev. Du kan også velge VG3 påbygging og få generell studiekompetanse.

Du kan med et fagbrev ta et ingeniørstudium uten å måtte ta generell påbygging eller måtte gå på studieforberedende først. Dette kalles Y-veien. Dette gir store muligheter og er veldig ettertraktet i bransjen. Ellers så har næringslivet i elektrobransjen signalisert et stort behov for arbeidskraft innen elektrorelatert virksomhet.

Du kan lese mer om valgmulighetene du har etter vg1 på vilbli.no

 

 

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Arnstein Brekk
E-post: arnbre@vgs.nfk.no
Telefon: 91308543