Helse- og oppvekstfag vg1

Klikk for stort bildeHelse og oppvekstfag - en bransje med stort behov for deg i framtiden.

Hva er Helse- og oppvekstfag?
Helse- og oppvekstfagene representerer viktige tradisjoner og verdier innenfor omsorgsfeltet, som gjelder fysiske, psykiske og sosiale behov hos mennesket. Opplæringen skal være med å dekke kompetansebehovet i samfunnet innenfor oppvekst-, helse- og sosialtjenestene. For å fremme helse både for den enkelte og for samfunnet helhetlig skal helse- og oppvekstfagene gi kunnskap om helsefremmende arbeid, livsstilsykdommer, arbeidsmiljø, velferdsteknologi og kommunikasjon med mennesker i alle livsfaser og situasjoner.

Dette er noe for deg hvis du:

• er nytenkende og kreativ
  • er samarbeidende, fleksibel og jobber selvstendig
  • er inkluderende og positiv
  • har hodet, gode hender og hjertet med i ditt arbeid
  • viser respekt, omsorg og tar ansvar

Hva finnes av tilbud innen Helse- og oppvekstfag ved Brønnøysund videregående skole:

Vg1: Grunnutdanning i helse- og oppvekstfag.

Vg2: Fordypning innen barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsearbeiderfaget.

Hvorfor velge Brønnøysund videregående skole?

Hos oss får du:

• Engasjerende og oppdaterte lærere som strekker seg langt for at du skal mestre og lykkes
  • Praksisplasser som viser stor interesse for at du skal trives og utvikle deg
  • Lyse og fine lokaler med gode fasiliteter for et godt arbeids- og læringsmiljø
  • Tett samarbeid med praksisstedene
  • Varierte arbeidsmetoder og tilnærming til fagstoffet

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Berit Aasberg
E-post: beraas@vgs.nfk.no

Skolekoret Noisy

Klikk for stort bildeFaksimile fra Brønnøysunds Avis. Klikk på bildet for å lese artikkelen. (PDF, 2 MB)Ved helse- og oppvekst har vi de siste seks årene også hatt kor på timeplanen. Kor Noisy er godt kjent for alle på Sør-Helgeland. Vi bruker sang og musikk som et verktøy for å oppnå kontakt og kommunikasjon mellom barn, unge og eldre. Dette kan elevene bruke i sitt fremtidige yrke. Videre skal alle elever hos oss lære om metoden musikkbasert miljøbehandling som de også skal prøve ut ute i praksis.

NRK-programmet Norge Nå hadde direktesending i fra skolen høsten 2019 hvor temaet var musikkbasert miljøbehandling og Kor Noisy.
Her kan du se sendingen.

Du kan lese mer om helse og oppvekst på vilbli.no

Her kan du se nærmere på læreplanen.