Helse- og oppvekstfag vg1

Klikk for stort bildeDette er et programfag for deg som er interessert i å arbeide med mennesker.

Utdanningsprogrammet fører til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig.

Du lærer om:

• helsefremmende arbeid
  • fysisk og psykisk helse
  • hvordan kroppen er oppbygd
  • kommunikasjon og samhandling
  • barn og unges utvikling
  • kost, ernæring og hygiene

Du kan bli:

• helsefagarbeider, ambulansearbeider eller portør
  • aktivitør eller barne- og ungdomsarbeider
  • apotektekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær
  • hudpleier, fotterapeut eller ortopeditekniker

Klikk for stort bildeSkolekoret NoisySkolekoret Noisy
På Helse- og oppvekst har vi et skolekor som heter Noisy som er en del av timeplanen. Vi bruker sang og musikk som et verktøy for å oppnå kontakt og kommunikasjon mellom barn, unge og eldre. Dette kan elevene bruke i sitt fremtidige yrke. Les mer om Kor Noisy her.

På andre året kan du ved Brønnøysund videregående skole velge mellom Barn- og ungdomsarbeiderfag eller Helsearbeiderfag.

Begge disse områdene fører fram til yrker der samhandling mellom mennesker står i fokus, og der kommuniksjon og samhandling er viktig.

Du kan lese mer om valgmulighetene på vilbli.no

Her kan du se nærmere på læreplanen for helse og oppvekst.