Helse- og oppvekstfag vg1

Helse og oppvekstfag - en bransje med stort behov for deg i framtiden.

Helse- og oppvekstfagene representerer viktige tradisjoner og verdier innenfor omsorgsfeltet, som gjelder fysiske, psykiske og sosiale behov hos mennesket. Opplæringen skal være med å dekke kompetansebehovet i samfunnet innenfor oppvekst-, helse- og sosialtjenestene. For å fremme helse både for den enkelte og for samfunnet helhetlig skal helse- og oppvekstfagene gi kunnskap om helsefremmende arbeid, livsstilsykdommer, arbeidsmiljø, velferdsteknologi og kommunikasjon med mennesker i alle livsfaser og situasjoner.

Hos oss lærer du om:

• om helsefremmende arbeid
  • om fysisk og psykisk helse
  • om hvordan kroppen er oppbygd
  • om kommunikasjon og samhandling
  • om barn og unges utvikling
  • om kost, ernæring og hygiene

På VG2 har vi to muligheter for veien videre

• barne- og ungdomsarbeiderfaget
  • helsearbeiderfaget.

Du kan lese mer om mulighetene på vilbli.no

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Berit Aasberg
E-post: beraas@vgs.nfk.no

Skolekoret Noisy

Klikk for stort bildeFaksimile fra Brønnøysunds Avis. Klikk på bildet for å lese artikkelen. (PDF, 2 MB)Ved helse- og oppvekst har vi de siste seks årene også hatt kor på timeplanen. Kor Noisy er godt kjent for alle på Sør-Helgeland. Vi bruker sang og musikk som et verktøy for å oppnå kontakt og kommunikasjon mellom barn, unge og eldre. Dette kan elevene bruke i sitt fremtidige yrke. Videre skal alle elever hos oss lære om metoden musikkbasert miljøbehandling som de også skal prøve ut ute i praksis.

NRK-programmet Norge Nå hadde direktesending i fra skolen høsten 2019 hvor temaet var musikkbasert miljøbehandling og Kor Noisy.
Her kan du se sendingen.

Her kan du se nærmere på læreplanen.