Restaurant og matfag Vg1

Klikk for stort bilde UE Nordland Mattradisjoner og spisevaner er blant de fremste kjennetegnene ved en kultur. Restaurant- og matfag fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer.

Du som søker deg hit får være en elev i et veldig godt og kreativt miljø. Du får være med å drive en skolerestaurant med høy kvalitet, utvikle egne produkter og være med på å utvikle egne bedrift. I tillegg til kyndig opplæring på skolens kjøkken deltar du på faktiske oppdrag som blant annet Helgelandsbufféen.

 

Hos oss lærer du om:

  • kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Veien videre

Ved Brønnøysund videregående skole har du muligheten til å fortsette videre på vg2 Kokk og servitør.

Du kan lese mer om valgmulighetene på vilbli.no

Kontaktinfo til avdelingsleder:
Jon Rune Enge
E-post: joneng@vgs.nfk.no
Telefon: 416 91 483