Du er her:

Skolestart 2019/2020

Ved BVS skal alle oppleve trivsel, mestring og utvikling i fag og felleskapet. - Klikk for stort bilde

Velkommen som elev ved Brønnøysund videregående skole!

Velkomstbrev:
Her finner du velkomstbrev fra rektor til

Første skoledag er 19.august.

  • VG1-elever møter kl 8:30 i kantina 
  • VG2-elever møter kl 9:30 i auditoriet 
  • VG3-elever møter kl 10:00 i auditoriet

Låne lærebøker og PC-avtale:
Alle vg1-elever må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler. Avtalen må være signert før du får utdelt pc og lærebøker. For elever under 18 år må foresatt signere. Du skal ha fått et brev fra Nordland fylkeskommune (PDF, 48 kB) angående dette.

Feidepassord:
Det brukernavnet som du får på en SMS fra fylket, din Feide ID, sammen med feidepassordet som du selv lager i passordportalen, brukes gjennom hele skolegangen alle årene du går på skolen. Derfor er det veldig viktig du tar vare på det.

Dysleksi:
Har du dysleksi eller andre lesevansker og bruker program som Lingdys eller andre, er det veldig fint om skolen får tilgang til lisensen din før skolestart. Informasjon om tilrettelegging på prøver og hvem du kan kontakte (PDF, 12 kB) vil du også få i løpet av de første dagene på skolen.

Stipend og lån:
Du kan søke stipend og lån hos Lånekassen så snart du har takket ja til skoleplassen. Det lønner seg å gjøre dette så tidlig som mulig da det kan ta lang tid før du får svar.

Hybel:
Skolen har dessverre ikke hybelformidling, men du kan følge med på boligleiegrupper på Facebook og i Brønnøysunds avis eller sette inn din egen annonse i avisa. Har du ikke fått hybel ved skolestart kan du kontakte Miljøtjenesten ved skolen på telefon 750 11 521.

Skoleskyss:
Hvis du trenger å ta buss eller båt på vei til skolen må du søke om skoleskyss hvert år. Du bruker samme kort hele tiden så ta godt vare på det. Mer info om skoleskyss finner du her.

Skolebevis:
Skolen har digitalt skolebevis på mobil gjennom appen PocketID. Det digitale beviset fungerer både som skolebevis og lånekort på biblioteket. Dette gjelder for årets VG1 og VG2 elever. VG1-elevene vil bli fotografert i løpet av de første skoledagene. Elever på VG3 beholder sine plastkort, og får klistermerke med årstall for å vise at de fortsatt er gyldige. 

Foreldremøter: 
Det vil bli avholdt foreldremøter etter skolestart. Tidspunktene er som følger:

  •  VG1 Studiespesialisering - 28. august
  • VG1 Elektro, restaurant- og matfag, bygg og anleggsteknikk, service og samferdsel og helse- og oppvekstfag - 29. august 
  • VG1 Teknikk og industriell produksjon - dato kommer
  • VG2 - i løpet av september  

Nærmere program og tidspunkt kommer senere.

Vi gleder oss til å treffe dere. Velkommen til Brønnøysund videregående skole!

(09.08.2019)

Det er fortsatt mulig å søke om skoleplass hos oss. Vi har ledige plasser på følgende linjer: 

(03.07.2019)

Her får du svar på ting du kanskje lurer på i sommerferien. 

 

 

 

 

(02.07.2019)

I sommer vil telefon og resepsjon være betjent mellom klokken 10-14 hvis du trenger kontakt med skolen. Sommertiden gjelder frem til mandag 5. august. I uke 30 besvares telefonen av Nordland fylke grunnet ferieavvikling.

Bøker, kalkulator og annet lånt materiale kan du levere inn til skolebiblioteket i kassen ved biblioteket. 

(17.06.2019)


Vi har den glede å invitere avgangselevene våre til feststemt avslutning for 3. klasse torsdag 20. juni klokken 14.30 i kantinen på skolen og yrkesfaglig 2. klasse på Byggfagshallen kl 15.00.

Klokken 17.00 blir det felles festtog fra skolen ned til gågata i Storgata anført av "Torghatten paradekorps". Der vil det være et kort program med luekasting til slutt. Foreldre, slekt og venner spesielt, ønskes hjertelig velkommen til å være med og hylle avgangselevene nede i byen. Se program her. (PDF, 54 kB)

 

 

(13.06.2019)

Skoleåret nærmer seg slutten og lærebøker og kalkulator skal leveres tilbake.

Klassene kommer samlet til biblioteket, se plan nedenfor.

(04.06.2019)

Onsdag 29. mai kjørte Elektroklassen med to voksne til Tosbotn og besøkte visningsstasjonen Tverrå kraftstasjon til Helgelands kraft. Der fikk de en omvisning med gode forklaringer på prosessen fra stillstandsenergi til strøm som vi kan forbruke. Lærer og elever var godt fornøyd med det faglige utbytte.

Fant du det du lette etter?